Rondleidingen

Wilt u graag een kijkje nemen op onze boerderij?

Wij nemen u graag mee bij ons achter de schermen, u kunt een kijkje in de stallen nemen zo ziet u hoe de dieren bij ons op een natuurlijke manier opgroeien (weet wat u eet!)

Wij hebben een mooi terras waar u met een ijsje van ijsboerderij de Saks kunt genieten van de natuur, rust en het uitzicht terwijl de kinderen zich lekker kunnen vermaken op de trampoline of schommel.

De IJsseldeltadag (open dagen)

Tegenwoordig is er veel belangstelling voor de herkomst van producten. Streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta is een initiatief van diverse agrarische ondernemers in de IJsseldelta die producten uit de eigen streek actief promoten en verkopen. Om de klant een kijkje in ons bedrijf te geven organiseren we met diverse ondernemers een jaarlijkse IJsseldeltadag, want wie kan er beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er op de IJsseldeltadag ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick met streekproducten of één van de andere activiteiten zoals een leuke workshop of een kijkje in de stal neemt de boer tijd voor vragen en het vertellen van zijn verhaal.

‘Het gesprek aangaan met de omgeving is het uitgangspunt van IJsseldelta Boert Bewust, de IJsseldeltadag sluit daar heel mooi op aan’, vertelt Antoon Kanis, voorzitter van IJsseldelta Boert Bewust. ‘Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren hoe consumenten denken over het boerenleven.’

Monumentendag (open dagen)

Ieder jaar houden wij een open monumentendag, wij doen hieraan mee omdat er in 1649 een kasteel Wullfshagen gevestigd was. Vleeswinkel van der Weerd wil dit monument graag onder de aandacht brengen, wij doen dit door die dag presentaties te houden om de mensen zo te laten weten hoe mooi monument dit was. Die dag is er veel recreatie aanwezig voor alle leeftijden. Zo kunnen mensen die dag in de stallen kijken hoe de dieren leven in vrijheid leven en verteld de boer wat de dieren voor goeie voeding ze krijgen. Dat proef je aan het heerlijke ambachtelijke vlees. Tijdens monumentendag kan men dit ambachtelijk vlees proeven, en een broodje hamburger of taart nuttigen. Ook is er koffie thee en fris. De gehele dag zijn er oude, draaiende ambachten. Zo is er een eendenmandenvlechter en een Staphorster meisje dat Staphorster stipwerk laat zien.

Een rondrit met de trekker en paardenwagen is mogelijk en er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Vanuit Hasselt rijdt er een Amerikaanse bus die bezoeker haalt en brengt.

Afbeeldingsresultaten voor openmonumenten dag vleeswinkel van der weerd

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Geen fotobeschrijving beschikbaar.Geen fotobeschrijving beschikbaar.